-->

نتيجة بحث الصور عن جاتو شاتو


النهارده هنعمل جاتو شاتو لذيذ وجميل وبطريقه سهلة وبسيطه زي بتاع المحلات بالظبط . 
المقادير
مقادير الكيك
·      كوب ونصف دقيق
·      كوب سكر
·      2 بيضه
·      كوب حليب
·      نصف كوب كاكاو خام
·      كوب زيت
·      ملعقه صغيره بيكنج بودر
·      ملعقه كبيره خل أبيض
·      ملعقه صغيره فانيليا
صوص الشيكولاته
·       100 جرام شوكولاته خام
·      ربع كوب حليب
لسقية الكيك
·      نصف كوب ماء مغلي
·      ملعقة كبيره كاكاو محلي ( او نسكويك )
الطريقه 
·    يتم تشغيل الفرن علي درجة حرارة 180 .
·    نضع كوب السكر وكوب الحليب ونصف كوب الكاكاو وياريت يكون خام علشان يكون لون الشوكولاته كويس ونصف ملعقه صغيره فانيليا في الخلاط ونشغل الخلاط ونضرب تلك المكونات حتي يتم الاختلاط جيدا وأتأكد ان السكر ذاب وبعد كده هنبدأ بإضافة الزيت شويه بشويه اثناء تشغيل الخلاط حتي يصبح الخليط ثقيل وكريمي .
·    نأخذ كوب من ذلك الخليط علي جمب حتي يتم استخدامه في تزيين الكيك .
·    نأخذ باقي الخليط وننزل عليه بالبيضتين وملعقة الخل وملعقة صغيره فانيليا ونضرب مره اخري في الخلاط حتي تمام امتزاج الخليط كويس جدا .
·    نضع كل الخليط في بوله كبيره ونضع عليه الدقيق والبيكنج باودر ورشة ملح صغيرة ونضرب بمضرب السلك في اتجاه واحد حتي يختفي الدقيق تماما ً في الخليط .
·    يتم وضع الخليط في قالب مقاس 24 ولكن بعض وضع كميه صغيرة من الزيت أو السمنه في القالب ونبطنه برشه من الكاكاو .
·    يتم وضع القالب في الفرن في الرف اللي في النصف وتشغيل الفرن من أسفل فقط حتي تمام التسويه .
·    هنعمل دلوقتي صوص الشيكولاته هنأخذ 100 جرام شوكولاته مع ربع كوب الحليب المغلي ونسيح فيه الشوكولاته .
·    هناخد الصوص ده مع كوب الخليط اللي احنا شايلينه علي جمب ونقلبهم كويس جدا .
·    بعد مانخرج الكيكه من الفرن نسقي الكيكه بنصف كوب ماء مغلي مع ملعقة الكاكاو المحلي أو النسكويك .
·    ونترك الكيك حتي تبرد تماما ً ونقوم بتزيينها بوضع صوص الشوكولاته عليها ونقوم بتقطيعها وصحه وعافيه.

جديد قسم : فنون المطبخ

إرسال تعليق